LADDOMAT 21-60 – Töltőegység

LADDOMAT 21-60 – Töltőegység

116.500 Ft

  • LM 6 szivattyúval szerelve
  • 63-72 (külön kérésre) °C-os termo elemmel
  • EPP szigeteléssel
  • Tartozék hőmérővel (3db)
  • Beépített visszacsapószeleppe

 

Termék megosztása

Leírás

A Laddomat 21-60 töltőegység beépítését azoknak javasoljuk, akik a fatüzelésű kazánnal a fűtési költségeiket szeretnék jelentősen tovább csökkenteni, ugyanakkor a fáradságos munkától is szeretnék megkímélni magukat (állandó utántöltés a tűztérbe). Beépítése a rendszerbe rendkívül egyszerű. A töltőegység automatikusan üzemel és a legnagyobb hatásfokot hozza ki a kazán-puffertartály egységből.

Igény esetén választható Laddomat patron típusai:    45°C, 53°C, 57°C, 63°C, 66°C, 72°C, 78°C, 83°C és 87°C. 


Miért jó a Laddomat a rendszer?

A Laddomat 21-60 lehetővé teszi, hogy a kazán a begyújtást követően gyorsan elérje a magas üzemi hőmérsékletet. Magas és egyenletes hőmérsékleten, lassan tölti fel a puffertartályt, ezáltal biztosítja az optimális rétegződést. A megfelelő rétegződés* 70 °C fok felett jön létre, lassú vízáramlás mellet. Ezzel ellentétben, ha a víz hőmérséklete alacsony, akkor a beérkező víz összekeveredik a tartályban lévő hidegebb vízzel, így jóval tovább tart a puffertartály felfűtése és ehhez több fára van szükség. 

A tűztérben a fa leégése után a kazánban visszamaradó parázs által leadott hőt a puffertartályba vezeti gravitációs keringéssel. Amennyiben áramszünet következtében leáll a szivattyú, ön-cirkuláció (gravitációs keringés) segítségével átvezeti a kazán hőjét a puffertartályba, így egy másodlagos biztonsági szelepként működik. Ezáltal elkerülhető egy esetleges kazánrobbanás. Laddomat 21-60 használata illetve megfelelően kiépített rendszer esetén nincs szükség szünetmentes tápegység beépítésére, kivétel 11-30, 11-100 típusok.

Felmelegíti a kazán aljában található hideg vizet, így megelőzhető, hogy a kondenzáció következtében a kazán rozsdásodjon és ezzel az élettartama csökkenjen. A legtöbb kazángyártó megvonja a garanciát, ha a kazán visszatérő vízhőmérséklete 50’C alá csökken. Ellenőrizze a jótállási jegyen ezt az információt.


Működés

A Laddomat 21-60 teljesen automatikusan működik, amennyiben egy füstgáz termosztátot csatlakoztatunk a kazán füstcsőhöz, amely automatikusan vezérli a szivattyú indítását és leállítását.

A Laddomat 21-60 nem igényel különösebb karbantartást, időnként ellenőrizni kell a hőfokszabályzó patron és a visszacsapó szelep házát és szükség esetén tisztítsuk ki.  A kiváló minőségű elzáró szelepek lezárásával a javítási munkák a  rendszer leürítése nélkül elvégezhetőek.

FONTOS! A Laddomat 21-60 elé egy iszapleválasztó beépítését javasoljuk, ennek hiánya a szivattyú kopásához vezet. Egy kombinált iszap-és levegő leválasztó segítségével kiszűrhetjük a rendszerből az oxigént, ezzel megelőzzük a korróziót.

   


Méretezés

Kazán maximális teljesítménye:
45kW min. 28 Cu cső, vagy R25
60kW min. 35 Cu cső, vagy R32

A csövek mérete és rövidsége garantálja a megbízható működést, még akkor is, amikor megnövekszik a meleg iránti igény. Ugyanezen tulajdonságok áramszünet esetén lehetővé teszik a hatékony ön-cirkulációt is. 

Az ajánlott távolság a kazán és a puffertartály között maximum 2 méter. A kazán-tartály-kazán távolság összhossza 2m + 2m + 6 hajlítás.

Különbséget kell tenni a kazán névleges teljesítménye és a maximális teljesítmény között. A maximális teljesítmény akár 30-50%-kal is meghaladhatja a névleges teljesítményt. Példa: ha a kazán névleges teljesítménye 40kw, a maximális teljesítmény elérheti a 60kW-ot is. A rendszer megtervezésekor ezt a tulajdonságot figyelembe kell venni.


 Beépítés

A Laddomat 21-60  két féle csatlakozással készül: Cu 28 szorítógyűrűs, illetve R32 (5/4″) menetes kötéssel.

Mivel a Laddomat 21-60 egy komplett egység, egyéb szerelvényekre nincs szükség. Az elzáró szelepeknek köszönhetően könnyen és gyorsan telepíthető. A kis méreteknek és az alacsony súlynak köszönhetően szinte bárhová beépíthető.

A megfordításhoz mindössze a három hőmérőt kell kivenni és a másik oldalon elhelyezni.

További információk

Tömeg 9 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„LADDOMAT 21-60 – Töltőegység” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Cikkszám: LAD_2160 Kategória: